Officiele documenten

Officiele documenten Jan en Mina

Trouwboekje van Jan en Mina. Hieruit blijkt dat er 8 kinderen zijn geboren uit het huwelijk, waarvan 1 dochter, Liesbeth. Voor meer details kunt u de pagina van de Menninks raadplegen


Voor het volledige trouwboekje klik op het document om het te downladen als PDF. (let hierbij op het laatste blad!!)

Zomaar wat oude documenten

Het laatste verjaardag kaartje wat ik van vader kreeg. Hij lag in Hoogeveen en deed de groetjes uit Meppel. Enige dagen na het versturen van dit kaarjte is hij overleden.

Let op, Gé zit ook in de auto

Vlgs mij de eerste auto die mijn vader had, een Lloyd met een 2 takt motor, 3 versnellingen en een topsnelheid van 75 km/uur, vermogen 13 pk. De auto werd gebouwd in Australie en was een onderdeel van Borgward.


Hieronder het kenteken. (Klik op de foto voor de verrassing)

Het kenteken van de Loyd uit 1955


(Klik op de foto voor het gehele document als PDF)

Rijbewijzen van vader, de eerste tot 1976 de tweede tot 1981, ik weet niet of het toen niet meer verlengd is geweest.Ik kan mij niet herinneren dat zijn rijbewijs is ingenomen.

Later heeft hij ook nog een Ford Prefect gehad. Deze had last van "Sjimmie" in het stuur. Als je rond de 55 km kwam gingen de voorwielen trillen door speling op de fusee bussen. Je moest dandoor flink gas te geven zo snel mogelijk de 55 km grens passeren. De auto had 3 versnellingen met zo'n heel lange pook. Let op de richting aanwijzers.